Jeroen Camfferman en Gina Spek winnen Het Open 2016 van LTC Zee en Duin

Zondag 31 juli jl. was de laatste dag van Het Open, het tennistoernooi van LTC Zee en Duin, waarop alle finalepartijen in 37 onderdelen werden gespeeld.

Het toernooi duurde ruim en week en werd op de eerste dag geopend met een receptie en feest, ter ere van het 40-jarig bestaan van de tennisclub. Peter van der Vorst deed het woord en ook alle 5 de (oud-)voorzitters kwamen aan bod om hun zegje te doen over de historie van LTC Zee en Duin.

De toernooiweek verliep voorspoedig. Op wat waaierige dagen en regenbuien na kon er nagenoeg in redelijk tempo doorgespeeld om alle wedstrijden te spelen. Dit jaar hoefde er niet gesponst te worden om de banen bespeelbaar te krijgen, wat een opluchting was voor de groundsman en de wedstrijdleiding.

De finaledag bracht een mooi zonnetje mee. Midden op de dag werd de finale van de dames enkel 2 gespeeld tussen Gina Spek en Ilse Huiskes waarbij Gina Spek de wedstrijd won met 6-3 6-1. Aan het einde van de middag kon de laatste wedstrijd van het toernooi worden gespeeld; de finale van de heren enkel 2 met Menno van de Bor en Jeroen Camfferman. De heren maakten er een driesetter van, een spannende wedstrijd om naar te kijken voor het volle terras. Camfermann bracht de eindstand op 6-1 5-7 6-4 en werd de winnaar van het toernooi bij de heren.

LTC Zee en Duin bedankt de wedstrijdleiding voor de organisatie en alle vrijwilligers, deelnemers en bezoekers die Het Open tot een succes hebben gemaakt! Voor meer informatie en foto’s van Het Open, kijk op www.zee-en-duin.nl en www.het-open.nl.