Dia1

Hallo zee en duiners en tennisliefhebbers,

Mijn naam is Ingrid Schaap (Van der Plas). Mij is gevraagd een stukje te schrijven over mijn ervaringen en bijzondere momenten die ik heb beleefd op Het Open….

Ik ben op 4-jarige leeftijd (inmiddels 36) begonnen met tennissen op Zee en Duin.

IMG_4042 IMG_4043

Dus heb al heel wat open-toernooien meegemaakt ha, ha! En wat was en is het altijd weer een feestje tijdens deze week. Het was even diep graven in mijn geheugen. Want ‘t is helaas alweer een tijdje geleden dat ik zelf heb meegedaan vanwege rugblessures enz.

Mijn moeder had een tijdje geleden een schitterend boek gemaakt met foto’s, krantenknipsels van vroeger enz. Daarin kon ik veel terugvinden. Onder andere wanneer ik voor het eerst Het Open had gewonnen in de damesenkel B1, wat nu categorie 3 is, en nog veel meer. Er stonden leuke foto’s in, ook één met een terras dat bomvol zat.

IMG_4049

Dat is ook wat ik mij kan herinneren. De vele mensen die dan naar je zaten te kijken, zeker als je op baan 1 stond! Wat altijd heel erg spannend was. Maar ook supergaaf als je dan mooie ballen sloeg en er voor je werd geapplaudisseerd. En als ze je door moeilijke wedstrijden heen sleepten en je aanmoedigden! Dat soort dingen vergeet je niet.

Zo ook de finalewedstrijd tegen Ingrid Kruit in 1999 op een bloedhete dag. In de krant stond: een zinderende partij die onder tropische omstandigheden en met een goed spel van beide kanten in het voordeel van Ingrid van der Plas werd beslist: 7-6 /7-6. Dat was mijn eerste titel op eigen park. Heerlijk gevoel! En in 2001 de tweede keer, wederom tegen Ingrid Kruit.

IMG_4046IMG_4047

Ook herinner ik mij de gemengd dubbel finales die altijd op zondagochtend vroeg, al om 10.00 uur, gespeeld werden. Daar heb ik er ook aardig wat van gespeeld met onder andere Jeroen Boogmans, Tjeerd Star, Niels Ravensbergen en nog een paar. Best veel mannen gehad eigenlijk (op de baan dan ha, ha) Voor de rest valt het reuze mee… Het was altijd heerlijk om te doen, die mixen spelen. Ging toch vaak even stukje sneller dan in damesdubbels, wat ik erg lekker vond dat hoge tempo. Maar ook de damesdubbels, vaak met Barbara van der Gugten, was heerlijk om te doen en hopelijk kunnen we het ook nog een keer overdoen.

IMG_4048

En wat ik me ook nog goed kan herinneren ondanks dat het al jaren terug is, is die grote groep uit Lelystad die dan elk jaar weer kwam, wat heel gezellig was en waar je echt een band mee kreeg. En wat natuurlijk niet alleen voor mij, maar voor heel veel mensen ook het open echt compleet maakt zijn de feestavonden. Vroeger nog heel vaak de bandjes, optredens enz. op baan 1 en dan het hele terras bomvol. Geweldig was dat! Helaas mag dat vanwege geluidsoverlast niet meer, maar het is er niet minder gezellig op geworden. Inmiddels is het alweer 2016 en is Het Open al weer bijna in zicht: nog steeds een verschrikkelijk leuk toernooi met mooie partijen in het vooruitzicht, hopelijk een heerlijke week qua weer. En weer zinderende feestavonden tot in de late uurtjes of voor sommige misschien wel hele vroege uurtjes.

IMG_4045IMG_4044

Wie weet kan ik volgend jaar weer een keer een dubbeltje meedoen. Ben goed op weg maar helaas nog niet in staat om echt een hele wedstrijd te spelen. Maar we blijven hopen en er hard voor werken om het toch voor elkaar te krijgen. Nou ik wens iedereen die straks weer meedoet heel veel tennisplezier op de baan en heel veel gezelligheid buiten de baan.

Liefs, Ingrid Schaap-van der Plas