De vereniging overgegaan tot de aanschaf van een AED. Deze letters staan voor Automatische Externe Defibrillator.
Behalve de trainers Gertjan Minnee en Bob van Iterson hebben meerdere leden inmiddels de reaminatie/AED cursus gedaan; zie de lijst hieronder.

Het komt er in het kort op neer dat indien binnen 2 minuten na het begin van een circulatie stilstand is begonnen met hartmassage en mond op mond beademing, de overlevingskans 18% is. Als in de eerste 5 minuten kan worden gedefibrilleerd stijgt de overlevingskans tot 72%. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de Automatische Externe Defibrillator.

Het is een eenvoudig te bedienen automatisch toestel waarop maar 2 knoppen zitten. Eén om het toestel in te schakelen en één om een schok toe te dienen. Na het aanzetten van het toestel moet de hulpverlener de duidelijke instructies van het sprekende apparaat volgen. Het zal de hulpverlener vragen om de elektroden op de borst van het slachtoffer te plakken en het zal dan automatisch een analyse van het hartritme maken. In ongeveer 80% van de gevallen zal een elektrische schok worden geadviseerd en zal het de hulpverlener instrueren om deze toe te dienen. Het apparaat is volledig veilig in gebruik en zal niet reageren wanneer dit niet noodzakelijk is.

In Nederland is het iedereen toegestaan om in geval van een noodsituatie of een levensbedreigende situatie een AED te gebruiken. Liever natuurlijk door iemand die de een reanimatie cursus heeft gedaan, maar het geeft wel aan hoe eenvoudig het apparaat werkt. Er zijn met behulp van dit apparaat, ook op verschillende sportverenigingen, sporters met succes gereanimeerd.

Wat te doen op het park bij iemand die niet reageert en die niet, of heel moeilijk ademt?

Roep om hulp!
Bel 112.
Laat de AED halen bij het barpersoneel (STAAT AAN DE RAAMKANT BIJ DE BAR) en laat, indien aanwezig op het park, iemand van onderstaande lijst waarschuwen.
Start hartmassage/beademing.

Leden die kennis hebben van reanimeren en de werking van de AED:

Bent, Jack van der
Dijkland, Robin
Dijkland, Mira
Duijn, Lenie van
Duijn, Willem van
Duijvenbode, IJsbrand van
Egmond, Joke van
Freke, Mirjam
Heijligers, Irene
Hoek, Mirjam
Iterson, Bob van
Kraan, Bart
Kwaak, Nancy van der
Minnee, Esther
Minnee, Gertjan
Parlevliet, Trudy
Plas, Annette van der
Plas, Jaap van der
Pluimgraaff, Lisette
Pronk, Coby
Ravensbergen, Dietha
Ravensbergen, Ed
Rijn, Alice van
Rijn, Ans van
Rijn, Eline van
Rijn, Pieter van
Schaap, Dirk
Schaap, Dita
Spek, Renate van der
Verdoes, Mart
Vlieland, Cobie
Witteveen, Ageeth