Dia1

Toen wij bedachten dat het leuk zou zijn om in het kader van het 40-jarig bestaan van LTC Zee en Duin de ietwat oudere leden van onze vereniging te vragen om een leuk verhaal of anekdote uit de oude doos te vertellen op onze website, kon ik me niet bedenken dat ik ook tot die groep behoorde…

Alhoewel ik destijds geen lid was, kwam ik begin jaren ‘70 nogal eens op tennispark ‘Duinlust’, zoals dit park toen officieel heette. Mijn moeder, Lenie (Pluimgraaff-) Schaart speelde hier destijds niet alleen tennis, maar zat zelfs in het eerste bestuur van LTC Zee en Duin, met als voorzitter Cor Minnee. De overige bestuursleden waren: Piet Guyt, Koos Nijgh, Hans Lugthart, Nel van der Plas, Tiny Minnee, Hans Schonenberg, Jan Parlevliet en Jan Groeneveld. Een aantal van deze mannen zijn hier nog steeds niet weg te slaan, dus dat zegt genoeg over de gezelligheid op onze vereniging!

Maar ook in de wintermaanden was ik regelmatig hier te vinden. Tenminste… als het vroor. Het tennispark werd dan namelijk omgetoverd tot schaatsbaan. Het park werd onder water gezet (en niet door de regen zoals wij het afgelopen jaar regelmatig hebben meegemaakt) en de winterse temperaturen deden de rest. Heerlijk rondjes schaatsen en natuurlijk proberen indruk te maken op het andere geslacht. En als ik dan toch viel, probeerde ik dat uiteraard zo bevallig mogelijk te doen… Waar zijn die winters gebleven!

42b67c42-0c34-4821-8d30-ffe8761c96ac
Hier was ik zo’n jaar of 15

Op mijn 15e heb ik een seizoen geprobeerd om te leren tennissen. Had ik toen maar doorgezet, dan had ik nu een goede techniek gehad. Alhoewel… Destijds leerden we nog om met je racket de bal na te wijzen in plaats van over je schouder te gooien (wat ik overigens nog steeds niet doe, ondanks alle lessen…).

En nu, ruim 35 jaar later, ben ik inmiddels al weer een tijdje op ‘Zee en Duin’ te vinden. Nu als tennisster. Niet met een geweldig niveau, maar ik sta wel met heel veel plezier op de baan. Maar ook als vrijwilliger probeer ik mijn steentje bij te dragen door het mee-organiseren van allerlei toernooitjes en het bijhouden van de website.

Ik kan alleen maar zeggen dat we bij LTC Zee en Duin steeds meer teruggaan naar het oude gevoel van één grote tennisfamilie. En dat is een mooi doel, want wat geeft er een beter gevoel dan op je gemak zijn en thuis voelen als je ergens binnen stapt!

IMG_0587 (1)
Hier was ik iets ouder dan 15 . . .

Lisette Pluimgraaff

HEEFT U OOK EEN LEUK VERHAAL OF ANECDOTE UIT DE OUDE DOOS, DAN KUNT U DIT VERSTUREN AAN activiteiten@zee-en-duin.nl, T.A.V. LISETTE PLUIMGRAAFF!