En daar is het dan toch: het SLOT(toernooi)!

Aan het begin van het tennisseizoen heb je het idee dat er geen einde aan kan komen, zeker met het voortreffelijke weer dat wij het afgelopen halfjaar hebben gehad. LTC Zee en Duin raakte zelfs haar naam als ‘winderige’ baan kwijt, want laten we wel wezen, alleen op Het Park kon tijdens de zomermaanden nog bij aangename temperaturen getennist worden. De rest van het land bezweek onder de hoge temperaturen en een zuchtje wind.

Het Slottoernooi van donderdagavond 15 november luidde het einde van het tennisseizoen voor 2018 in. Op zaterdag 17 november gaan de netten namelijk overwinteren en worden zij van de tennisbanen verwijderd.

Het was alweer enige jaren geleden dat het Slottoernooi doorgang kon vinden. En hoe! Het weer was geweldig en er was een grote opkomst met heel wat oude bekenden maar ook veel jonge, dartele spelers.

IMG_7190

Helaas toch een paar afzeggingen op het laatste moment, maar gelukkig stapten twee redders in nood naar voren die bereid waren om extra wedstrijden te spelen en het schema niet in het honderd te laten lopen: de toppers Willem Jonker en Gijs Kraijenoord (ook wel bekend om zijn sterke stemgeluid…).

IMG_7138Joke legt de spelregels voor het Slottoernooi uit.

Funladder

Er viel naast het tennis die avond heel wat te vieren. Allereerst de prijsuitreiking voor de Funladder.

Bij het mixteam kwamen Petra en Dick Hoek als overwinnaars uit de bus. Zij konden niet aanwezig zijn, maar er staat uiteraard wat lekkers op hen te wachten. Deze prijs wordt hen aangeboden door onze gastheer en –dame: Robin en Mira Dijkland van Horeca Zee en Duin.

Helaas hadden ook de winnaressen van de damespoule 6/7 verplichtingen elders. Natuurlijk ligt er voor Elma Guijt en Joan Dubbelaar ook iets moois klaar voor hun sterke prestaties op de baan, te weten een waardebon van Didi Katwijk.

Last but not least kwam de damespoule 8/9 aan bod. Suzanne Sepers en Helene van Beelen sleepten de eerste prijs in de wacht. Gelukkig maar, want Helene zat al voor de aanvang van het Slottoernooi te popelen om haar prijs in ontvangst te nemen (hoezo een verrassing?).

IMG_7203

Najaarscompetitie

Dit kan alleen maar met één woord omschreven worden: GIRL POWER!

Twee teams van LTC Zee en Duin werden kampioen van de Najaarscompetitie, namelijk het team van captain Greet Schaart, met haar bevallige teamgenoten Karine Minnee, Nancy van der Kwaak, Evelien Hoek en Mirjam Schaap.

IMG_7218

De andere overwinnaars (voor het tweede jaar op rij) zijn de ‘die-hards’ van het team van captain Lisette Pluimgraaff (moi), met Joke van Egmond, Cobie Vlieland en Monique de Jong. Zij wisten 6 keer te winnen en slechts 1 keer gelijk te spelen!

IMG_7222

De schitterende amaryllis voor de teamleden zijn aangeboden door Bert Vroegindewey van Blozz B.V.

Slottoernooi

Het kan verkeren in de tenniswereld: Lilian Smit, die eerder eens bij een ander toernooi als winnares uit de bus kwam, ging dit keer naar huis met de poedelprijs. Het was een sterk veld, zullen wij maar zeggen. Want om eerlijk te zijn: ze stond echt prima te spelen!

IMG_7205

Lenie van Duijn en Anne Zuijderduijn kwamen als ex aequo op de tweede plaats uit de bus.

IMG_7206

Leonie van der Putten (één van die jonge, dartele types…) was de winnares van het Slottoernooi bij de dames en dat was niet verwonderlijk. Hou haar in de gaten, zij tennist zich met rappe schreden naar de top!

IMG_7208

Over de top gesproken: dan moeten wij het wel hebben over Willem Jonker. (Rustig, beheerst, niet fanatiek. Afijn, dat gelooft niemand.) Willem heeft uiteindelijk 2.1/2 uur op de baan gestaan. Speelde mee met 3 zwaargewichten (op het gebied van tennis dan) en bracht het daar eigenlijk prima vanaf. En dan te bedenken dat hij nog niet lang tennis speelt. Willem haalde daarom een verdiende tweede plaats binnen bij de heren.

IMG_7210

Oppermachtig was Peter Hellenberg deze avond. Hij ging naar huis met een mooie prijs (en een lieve vrouw).

IMG_7211

Joke van Egmond en Lisette Pluimgraaff wensen jullie allen een goede winter toe. Wij hopen jullie natuurlijk weer in het nieuwe seizoen te zien, waarin weer allerlei activiteiten gepland zullen worden.