Veel informatie die voor u als aanvoerder belangrijk is, kunt u lezen in het uitgedeelde programmaboek. Leest u dit voor aanvang van de competitie daarom zorgvuldig door! Bij vragen kunt u uiteraard altijd terecht bij een van de Technische Commissie-leden.

Alle aanvangstijden van de wedstrijden staan op de KNLTB  bij de uitslagen van de poule. U vindt deze wedstrijddetails bij MijnKNLTB; u dient daar dus ook in te loggen. Die worden daarop gezet door de VCL (= Vereniging Competitie Leider) van de thuisspelende vereniging. Er worden dus geen uitnodigingen meer ontvangen of verzonden. De aanvoerder moet zelf kijken hoe laat zijn team begint met de wedstrijd!

Het is gebruikelijk dat uw tegenstanders een half uur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig zijn. U bent gastheer namens LTC Zee en Duin. Wilt u er daarom voor zorgen dat uw voltallige team dan dus ook aanwezig is (!), zodat de wedstrijden op tijd kunnen beginnen. LTC Zee en Duin hanteert het systeem van “variabele” begintijden. De aanvangstijd van uw wedstrijden kunt u vinden in het Speelschema Competitie.

De baanindeling op de wedstrijddag wordt bepaald door de TC. Gedurende de speeldag kan dit nog wijzigen. Dit hangt bijvoorbeeld af van de voortgang van de wedstrijden. Houdt tijdens de speeldag de volgorde van wedstrijden aan zoals de KNLTB deze aangeeft, dus eerst singles dan dubbels en dan eventueel nog de mixen. Zorg er ook voor dat – als alle wedstrijden gespeeld zijn – de baan wordt vrijgegeven voor recreanten! Geef dit door aan de TC!

Bij slecht weer mag er niet te snel worden afgelast. Dit mag alleen wanneer de banen blijvend onbespeelbaar zijn en de weersvoorspellingen voor de komende periode zo slecht zijn dat tennissen niet mogelijk is. U moet dus minimaal 2 uur wachten. Onnodig afgelasten leidt weer tot banenbezetting op andere vrije dagen, wanneer ook onze andere leden graag spelen. Voor afgelastingen moet u dus het akkoord hebben van een van de TC-leden.

Alle competitiespelers dienen op de wedstrijddag in het bezit te zijn van een geldige KNLTB pas. Controleer daarom tijdig het pasje van de spelers uit uw team. Neem in noodgevallen contact op met de ledenadministratie. Zonder speelpas kan uw tegenstander de wedstrijd reglementair opeisen.
Tijdens de aanvoerdersbijeenkomst ontvangt u de blikken tennisballen die u nodig heeft bij de thuiswedstrijden. U dient de wedstrijden met deze ballen te spelen. Na de wedstrijden kan het team deze behouden. Bij inhaalwedstrijden worden overigens geen extra tennisballen verstrekt.

De aanvoerders moeten bij de thuiswedstrijden het wedstrijdformulier invullen (kopie bewaren als bewijs bij ‘misverstanden’). U dient zelf de uitslag van de thuiswedstrijd tijdig via internet bij KNLTB te verwerken. De inlogcode en toelichting ontvangt u van de VCL.
Alle uitslagen en standen kunt u vinden op internet. Kijk bij www.knltb.nl en zoek bij competitie/uitslagen naar uw team. Na een speelweekend verschijnen er vaak wedstrijdverslagen in de Katwijkse media en onze website. Dit jaar worden deze copy verzorgt door Bob van Iterson. Als u ook uw wedstrijdverslag graag op de website geplaatst wilt hebben, dient u dit verslag te mailen naar: nieuwsflits@zee-en-duin.nl.

Als u bij een wedstrijd een invaller nodig hebt, moet u dat (tijdig!) bij de TC melden. Als u zelf een invaller vindt, moet u dat ook melden bij de TC. U moet er daarbij ook zeker van zijn dat deze invaller reglementair mag spelen.
In principe beslist de aanvoerder over de opstelling van het team. Uiteraard kan de TC een adviserende rol spelen. In situaties waar een kampioenschap of degradatie in het geding zijn, heeft de TC uiteindelijk een beslissende stem; dit uiteraard in overleg met de aanvoerder.

Voor de kosten van de competitiebijdrage (kosten tennisballen + heffingen KNLTB) ontvangt de aanvoerder van het team een factuur. De competitiebijdrage wordt automatische geïncasseerd. Hij/zij moet zelf de incasso van dat bedrag binnen zijn team regelen.

Succes!
Technische Commissie

Heeft u vragen over de competitie:
Bart Kraan (seniorencompetitie zaterdag en zondag, 06-31998954)
Peter Borghstijn (zaterdag en zondag competitie jeugd, 06-51430222)
Esther Lange (maandag competitie + recreatie, 06-43541574)