Jeugdcompetitie

De jeugdcommissie is in samenwerking met de trainer en Technische Commissie verantwoordelijk voor de competitie. De trainers bepalen welke jeugdleden in aanmerking komen voor de competitie. Onze vereniging streeft ernaar het maximale aantal competitieteams op te stellen, zodat zoveel mogelijk jeugdleden kunnen deelnemen aan de competitie. Er wordt op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en zondagochtend competitie gespeeld. Ieder jaar worden er nieuwe competitieteams samengesteld en zullen de deelnemers door de jeugdcommissie worden uitgenodigd om naar het clubhuis te komen, zodat ze kennis kunnen maken met hun teamleden, informatie kunnen vragen en het competitieschema in ontvangst kunnen nemen.

World Tour

Kinderen die tennisles krijgen, worden extra gemotiveerd als er wedstrijdjes worden gespeeld. LTC Zee en Duin vindt het daarom belangrijk dat de jeugdleden (bijna) het hele jaar door wedstrijden kunnen spelen. Elke eerste zondag van de maand doen de jeugdleden van LTC Zee en Duin mee aan de World Tour, een competitie voor de jonge tennisjeugd. Er zijn 3 teams van onze vereniging die meedoen aan deze World Tour. Zij spelen korte wedstrijdjes volgens een zeer informeel systeem.

Tenniskids in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar, spelen op een rode baan met een rode bal.
Tenniskids in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar, spelen op een oranje baan met en oranje bal.
Tenniskids in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar, spelen op een groene baan met een groene bal.

Rode baan = kwart baan
Oranje baan = driekwart baan
Groene baan = hele baan

De Rode en Oranje Tenniskids kunnen meedoen met de World Tour. Op de eerste zondag van de maand, gedurende het hele jaar (behalve december, januari en februari), spelen deze Tenniskids wedstrijdjes met Tenniskids van andere verenigingen.

De training voor de kleintjes (rode en oranje tenniskids) begint op woensdag 1 april a.s.

Jongens en meisjes spelen door elkaar. Bij de Rode Tenniskids worden er wedstrijdjes tot de 7 punten gespeeld. Er worden alleen singels gespeeld. Bij de Oranje Tenniskids worden wedstrijdjes gespeeld om twee gewonnen tiebreaks. Er worden ook dubbels gespeeld.
De Groene Tenniskids spelen op woensdagmiddag competitie. Hier spelen ook jongens en meisjes door elkaar. Er worden verkorte sets gespeeld (tot de 4 games), beslissend punt bij 40-40 en een eventueel 3e set is een tiebreak.

 

De data voor de jeugdcompetitie in 2017 volgen nog!

Wanneer uw zoon of dochter graag wil leren tennissen of het eerst een paar keer zou willen proberen, dan kunt u hem of haar opgeven door een e-mail te sturen aan trainer Bob van Iterson. Ook als u meer informatie wilt, kunt u hem mailen of kijken op http://www.facebook.com/ltczeeenduin.