Tenniskids

Al in 2008 is LTC Zee en Duin gestart met het programma “Tenniskids”.

Een mooie gelegenheid voor jong en oud om kennis te maken met tennis. Dit geldt natuurlijk ook voor de kleinsten onder ons, want tennis kan vanaf jonge leeftijd al gespeeld worden. Op LTC Zee en Duin wordt vanaf 5 jarige leeftijd aan kinderen tennisles gegeven. Dit alles natuurlijk toegepast op de mogelijkheden die horen bij de leeftijd en toegespitst op de belevingswereld. Zo wordt er met speciaal materiaal op kleinere veldjes gespeeld. De ballen zijn groter en zachter, de rackets kleiner en lichter, terwijl de veldjes een stuk minder groot zijn. Door deze aanpassingen zult u merken dat uw kind al heel snel vaardig genoeg is om wedstrijdjes te kunnen gaan spelen. De actieve jeugdcommissie op de club zorgt ervoor dat er naast de lessen ook voldoende activiteiten zijn op het tennispark, zoals onderlinge oefenwedstrijden, clubkampioenschappen, minitoernooitjes en voor de ouderen zelfs een competitie en een  jeugdkamp. Op deze manier krijgen de kinderen al snel het gevoel welkom te zijn op de club.

Vanaf begin april starten we weer met de eerste buitenlessen. Wanneer uw zoon of dochter graag wil leren tennissen, of het eerst een paar keer wil aankijken, dan kunt u hem of haar opgeven door een e-mail te sturen naar trainer Bob van Iterson. Bellen kan ook: 06-53294812. Op de tennisbaan maken de tenniskids kennis met de trainers en zullen zij in groepjes worden ingedeeld.

Dit jaar starten we ook met een groep voor de wat oudere jeugd, leerlingen die in groep 7 of 8 van de basisschool zitten. Trainer Gertjan Minnee zal de 5 proeflessen in april voor deze groep verzorgen, 06-51063126, e-mail trainer@zee-en-duin.nl.

Trainingskosten zomer:

Tenniskids t/m 8 jaar training 13.00-14.00 uur € 110,00
Tenniskids van 8 t/m 9 jaar training 13.00-14.00 uur € 110,00
Tenniskids van 10 t/m 12 jaar training 13.30-14.30 uur € 110,00

 

In de winter vindt de training plaats in een sporthal en zijn de trainingskosten als volgt:

Tenniskids t/m 8 jaar training 13.00-14.00 uur € 160,00
Tenniskids van 8 t/m 9 jaar training 13.00-14.00 uur € 160,00
Tenniskids van 10 t/m 12 jaar training 13.30-14.30 uur € 160,00

 

Wilt u meer weten over Tenniskids, dan kunt u ook www.tenniskids.nl bezoeken.

 

Conditietraining voor de jeugd

Eén avond per week (op woensdagavond) wordt tijdens de voorjaarscompetitieperiode conditietraining gegeven voor de competitiejeugd. Het volgen van deze conditietraining is verplicht voor de Selectiejeugd en zeer aanbevolen voor de overige competitiejeugd.

De startdatum van de jeugdtraining wordt binnenkort bekend gemaakt. De conditietraining is dus “verplicht” voor de jeugdleden die competitie spelen! Maar ook andere jeugdleden van 8 jaar en ouder zijn van harte welkom!

 

Training Selectiejeugd

Onze vereniging kent een jeugdselectieplan. Het doel van selectietraining is om op een zo hoog mogelijk niveau te kunnen spelen, in principe uit eigen kweek. Dit houdt dus in, dat er geen spelers actief bij andere verenigingen worden geworven. De trainers bepalen wanneer een jeugdlid in aanmerking komt voor selectietraining. De geselecteerde jeugdleden krijgen schriftelijk bericht. Training voor de selectiejeugd is verplicht.

 

Afbellen training

Het afbellen van een training gaat altijd rechtstreeks met de trainer van wie uw kind les krijgt. De telefoonnummers van de trainers staan vermeld op de website. Dus niet afbellen via het clubhuis!