De KNLTB najaarscompetitie is een landelijke competitie, maar bij de indeling is het streven om ploegen zoveel mogelijk op regionaal/districtsniveau tegen elkaar te laten uitkomen. Voordeel van het landelijk aanbieden van deze competitie is dat vaker makkelijker over districtsgrenzen heen gespeeld kan worden, zodat de reisafstanden, waar mogelijk, zoveel mogelijk worden beperkt.

Een team moet u zelf vormen, en een captain moet worden benoemd. Via e-mail zal de VCL (competitieleider van de vereniging) contact met de leden opnemen, zodra men zich kan inschrijven voor de competitie. Zowel bestaande als nieuwe teams kunnen zich geven voor de najaarscompetitie. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar tc@zee-en-duin.nl. Stuur hierin de NAMEN en BONDSNUMMERS van de spelers van jouw team en welke competitie je wilt spelen.

Aangaande de najaarscompetitie vindt u hieronder alle relevante informatie.

Competitiereglement

Opstelling in dubbelcompetities:
In de Najaarscompetitie mag in een competitiewedstrijd niet tweemaal met dezelfde partner gespeeld worden. Dit is afwijkend in vergelijking met de Voorjaarscompetities in de regio’s Noordwest en Noordoost. Hier is men namelijk gewend om met een vaste partner te spelen, hetgeen in de Najaarscompetitie met een landelijke opzet (met overal dus dezelfde regels) niet is toegestaan.

Voor meer informatie, klik hier.

Verkort Spelen

Met ingang van 2018 geldt Verkort Spelen voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als jeugdcompetities. Dit betekent dat dit ook tijdens de Najaarscompetitie 2018 verplicht is. De beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13.

Voor 8&9 Tennis geldt compact spelen. Wil je weten hoe de vormen werken? Lees hier meer.

Data 2019

De Najaarscompetitie telt in het totaal 7 speeldagen en start begin september en loopt tot eind oktober. Klik hier voor de speeldata.

Teamcaptains en speelschema competitieteams

Speelschema najaarscompetitie 2019

Heeft u nog vragen over de competitie:
Bart Kraan (seniorencompetitie zaterdag en zondag, 06-31998954)
Peter Borhgstijn (zaterdag en zondag competitie jeugd, 06-51430222)
Esther Lange (maandag competitie/recreatie, 06-43541574)