Terugblik op de eerste wedstrijd VC door Heren 1

Zondag 9 april: de start van het Voorjaarscompetitieseizoen voor Heren 1.

IMG_5993

Als team verzamelen wij om kwart voor 11 op onze eigen club LTC Zee en Duin. Er wordt meteen opgemerkt dat wij ‘flitsende’ tenues dragen, met dank aan onze sponsort Euro-Index! Met veel zin en vooral goede moed vertrekken wij richting Zoetermeer, waar we tegen het sterke Seghweart moeten spelen. Uit voorafgaande research (we nemen de competitie serieus) blijkt dat we tegen één speler met rating 2 spelen, plus 2 spelers met rating 3! Met andere woorden: een bijzonder sterk team, en dat terwijl wij met slechts 4 spelers tegenstand zullen bieden.

Een tactisch besluit zorgt ervoor dat Laurens om 12.00 uur min of meer ‘opgeofferd’ wordt om de eerste single te spelen. Er wordt goed gespeeld, maar het krachtsverschil is in deze fase nog te groot. Ondanks veel gamekansen eindigt de wedstrijd met een 6-0 6-0 verlies.

Tegelijkertijd speelt Jesper de 2e single. Een zware pot, waar zeker kansen liggen. Het wordt uiteindelijk een marathonpartij met vlagen van hoogstaand tennis. Zoals het een team betaamd zitten wij bij elkaar op de spelersbankjes voor coaching en steun! Een fraai gezicht vanaf de zijkant, met het splinternieuwe tenue en de naam van onze sponsor Euro-Index! In de derde set krijgt de tegenstander kramp. Hiervan maakt Jesper goed gebruik en zet hij de stand na 2 singles op 1-1.

IMG_5972 IMG_5973 IMG_5974 IMG_5980

Singles 3 en 4 worden door Jaap en Lars gespeeld. Jaap heeft het moeilijk en het lukt hem niet onder de groundstrokes van zijn tegenstander uit te komen.  Toch weet hij een derde set af te dwingen. Zelfs na een 5-0 achterstand in deze set laat hij zijn kop niet hangen en brengt hij de achterstand terug tot 5-4; helaas uiteindelijk toch verlies in deze pot.

Lars heeft op papier de gemakkelijkste loting. Vooraf gezien leek het dat hier de meeste kansen lagen. Na het zichzelf nogal moeilijk gemaakt te hebben in de eerste set (die hij na een tie-break verloor), weet hij de wedstrijd vervolgens naar zich toe te trekken en de 2e en 3e set beide met 6-2 te winnen.

Gezien de speelsterkte van de tegenstander was een tussenstand van 2-2 meer dan we vooraf durfden te hopen!

Vervolgens gaan Vincent en Jaap de eerste dubbel spelen. Hier liggen wel kansen, maar een rommelige dubbel die alle kanten opging, resulteert uiteindelijk in een 6-4 6-4 verlies. Werkelijk een gemiste kans! De tweede dubbel heeft weinig kans van slagen tegen de overmacht van de tegenstanders. Lars en Laurens doen wat zij kunnen, maar  het is niet genoeg. Zij verliezen met 6-0 6-2.

Pas laat op de dag vertrekken wij weer richting Katwijk, met een 4-2 verlies als einduitslag. Vooraf gezien hadden we hiervoor getekend, gezien het niveauverschil op papier. Toch hadden wij het gevoel van een gemiste kans in de eerste dubbel. Seghwaert is de gedoodverfde kampioen, maar een 3-3 einduitslag lag binnen handbereik (of met wat geluk zelfs een 4-2 winst).

Conclusie: Als team hebben gestreden, gecoacht en gesteund en fysiek waren wij sterk. Helaas deed de spanning van de eerste competitiedag en misschien nog het ontbreken van wedstrijdritme ons de das om. Wij kijken als team echter met volle moed uit naar de komende weken en zullen strijden voor ieder punt.

‘The saga continues next week’ als wij thuis mogen aantreden op 2e Paasdag.