Uitstel start seizoen i.v.m. Corona virus (update 28 april)

Update 28 april:

Vanaf woensdag 29 april mag alleen de jeugd weer mondjes-maat gaan spelen. Er zijn diverse protocollen opgesteld om de jeugd veilig te laten tennissen. Meer informatie hierover vind je op de pagina ‘Protocollen jeugd vanaf 29 april‘.

De voorjaarscompetitie is uitgesteld naar het najaar. Binnenkort hoort iedereen meer van onze VCL (Verenigings Competitie Leider).

Update 1 april:
Zie website:  https://www.centrecourt.nl/actueel/nieuws/2020/04/maatregelen-verlengd-sportclubs-blijven-dicht-tm-28-april/

Competities
De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie blijft voorlopig uitgesteld naar begin mei. Het kabinet heeft aangekondigd op 21 april een besluit te nemen over het vervolg van de maatregelen na 28 april. De KNLTB neemt zo snel mogelijk na 21 april het besluit of de nieuwe startdatum en planning van de competities haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

Voor meer dan 200.000 tennissers is de competitie hét hoogtepunt van het tennisseizoen. We proberen er dan ook alles aan te doen om de competitie door te laten gaan, voor zover de situatie het toelaat. Uiteraard staat de gezondheid van onze leden voorop.

We zijn alle mogelijke scenario’s en bijbehorende consequenties aan het bekijken. We denken dan na over vragen als ‘Hoeveel speeldagen zijn er nog tot …? Welke toernooien en evenementen zijn er? Welke capaciteit is er op clubs?’ Er zijn nu in grote lijnen 3 opties: de VJC starten in weekend van 9/10 mei, de VJC opknippen en een deel voor de zomer en een deel na de zomer spelen, de VJC in zijn geheel na de zomer spelen in plaats van de Najaarscompetitie.
Welke keuze we ook maken, het zal ingrijpende gevolgen hebben voor verenigingen, spelers en onze organisatie. Daarom nemen we ook even de tijd om hier een beslissing over te nemen.

In deze tijd moeten we geen overhaaste beslissingen nemen.

————————————————————————————————————————————————————–

15 maart:
Lieve tennissers,

Zojuist is het drastische besluit genomen dat sportgelegenheden ook de deuren moeten sluiten vanwege het Corona virus. Tot en met 6 april mogen trainingen, vrij spelen en evenementen geen doorgang vinden. Wij vinden het ontzettend jammer dat ons seizoen zo moet beginnen, maar we hopen dat dit helpt om iedereen gezond te laten blijven.

Sterkte allemaal en hopelijk tot 7 april!

Het bestuur van L.T.C. Zee en Duin